Informació

QUI SOM?

El CB Adepaf és una entitat esportiva dedicada a la pràctica del bàsquet a la ciutat de Figueres. Fou creada el 1957 i va ser el primer club català a incorporar jugadors americans a la seva plantilla. El Club gaudeix d’una llarga trajectòria d’èxits esportius tant en categoria masculina com femenina, i ha estat el trampolí de jugadors de primer nivell com Xavi Vallmajó (exjugador ACB) o Jordi Trias (exjugador ACB).

Més història del Club: https://www.adepaf.cat/historia/

Organigrama del Club: https://www.adepaf.cat/organigrama/


QUÈ VOLEM?

Des de la nostra entitat esportiva volem crear una xarxa d’equips escolars que practiquin el bàsquet de forma setmanal com a activitat extraescolar, i motivar els participants amb una lligueta anual de caire lúdic i festiu que engresqui pares i fills.

A més, pretenem transmetre els valors positius associats a l’esport i, alhora, que serveixi com a mecanisme per a la cohesió de les diferents realitats socials escolars de casa nostra. Per tant, és un projecte integrador tant en l’àmbit esportiu, com en el social i el cultural, que té com a objectiu aportar un valor afegit a l’activitat extraescolar de bàsquet que realitzen algunes escoles.


A QUI VA DIRIGIT?

El CB Adepaf Figueres vol donar cabuda al màxim de col·legis del nostre entorn perquè tots els nens/es d’entre 5 i 8 anys que ho desitgin puguin practicar aquest esport.  Per tant, ens dirigim a totes les escoles de Figueres i dels pobles dels voltants que aconsegueixin fer un equip de 8-10 jugadors/es i es vulguin acollir a la CEBA.

Aquest projecte engrescador de bàsquet a les escoles necessita les AMPAS per tirar endavant. Les AMPAS i/o directors de l’escola, amb la coordinació del CB Adepaf Figueres, seran les encarregades de potenciar l’activitat, de formar cada equip escolar i fer-lo viable econòmicament per la seva participació a la CEBA.

El cost anual de l’equip es repartirà entre els jugadors en 8 quotes d’octubre fins a maig, i inclourà:

 • Material esportiu
 • Entrenadors
 • Àrbitres i taules per als partits
 • Assegurança esportiva
 • Coordinació i gestió del projecte
 • Anuari del Club

L’equipació esportiva de cada jugador està formada per:

 • Samarreta tècnica d’entrenament
 • Samarreta de partits (sense mànigues i amb el nom de l’escola)
 • Anuari del Club
 • Pilota de la CEBA
 • Bidó d’aigua

El preu del pack és de 35€ i no està inclòs en les quotes mensuals que es paguen a les AMPAS.


QUÈ OFERIM?

Tots els equips escolars estaran dirigits per jugadors/entrenadors majors d’edat del CB Adepaf Figueres que disposen del títol oficial d’entrenador atorgat per la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ).

Els entrenaments es faran 1 cop per setmana (1h i mitja de durada) a les instal·lacions de cada centre educatiu. D’octubre a desembreels nens/es s’aniran familiaritzant amb aquest esport, i a partir del gener s’iniciarà una lligueta entre els equips participants a la CEBA fins el mes de maig.

Els partits es jugaran el diumenge al matí al Poliesportiu Municipal de Figueres. Tots els nens/es tindran fitxa federativa amb la corresponent assegurança esportiva en cas d’accident.


QUÈ DEMANEM?

Des del CB Adepaf Figueres volem ajudar al creixement personal del nens i nenes que en formin part i, per tant, demanem a pares i jugadors que adquireixin i respectin unes pautes de comportament que els serviran per a la seva vida esportiva i professional en el futur.

Als jugadors se’ls demanarà: il·lusió, compromís, respecte pels companys i pel rivals, puntualitat, alimentació, higiene i descans, i aprenentatge dels errors.

Als pares se’ls demanarà: implicació i compromís, motivació, respecte pels entrenadors, rivals i àrbitres, assistència i puntualitat entre d’altres coses.


PER QUÈ LA CEBA?

– Es tracta d’una paraula catalana associada a un producte alimentari de la nostra ciutat.

– És fàcil de pronunciar i memoritzar pels nens i nenes que hi participin.

– Es tracta d’un acrònim, una figura lingüística que ajudarà a fomentar el català a les escoles.

– Ens permet fer un eslògan amb molta personalitat i en concordança amb el del CB Adepaf Figueres:

Som bàsquet, Som l’Adepaf.

 Som bàsquet, Som de la CEBA.

LOGO 1